ISSN (ONLINE): 2683-457X

Поезијом за КОСМЕТ

Published by knjizevniklub on

Савез студената Филозофског факултета у Нишу организовао је у уторак, 24.12.2019. прво самостално хуманитарно вече поезије ради прикупљања новца за децу из енклава са Косова и Метохије, у просторијама пивнице Успоравaње. Љубитељи лепе писане речи имали су прилику да уживају у поезији и музици, коју је, уз техничку подршку, омогућио Sky band.

Праћени громогласним аплаузима, стихове су казивали: Немања Илић, Јована Ђокић, Јелена Станковић, Милош Тодоровић, Огњен Станковић, Ивана Митић, Кристина Павловић, Стефан Николић, Лазар Гоцић, Гања Николић, Јована Славковић. У пријатној атмосфери коју су пружали и амбијент и радост учесника и публике, љубитељи поезије имали су прилике да чују извођење како оригиналних дела учесника, тако и неких добро познатих, док су се у паузама опуштали и уживали уз лагане звуке клавира, који је за ову прилику свирала Милица Аранђеловић.

Вече поезије завршено је гласањем у две категорије – за најбољу песму и за најбоље извођење. За најбољу песму изгласана је Џин и горчина, песма Јелене Станковић, студенткиње друге године Србистике. У категорији за најбоље извођење публика је наградила казивање Стефана Николића, који је читао стихове Мамурлука Чарлса Буковског. Крај хуманитарне вечери поезије не значи и крај хуманитарног духа – очекује се још тематских вечери како би се прикупио новац, а Савез неуморно ради на томе.

Аутор: Гања Николић

Слике са догађаја:

Аутор фотографија: Јована Ђокић


Leave a Reply