ISSN (ONLINE): 2683-457X

Одржана Светосавска академија на Филозофском факултету у Нишу

Published by knjizevniklub on

У уторак, 28.1.2020. године, на Филозофском факултету у Нишу одржана је свечана Aкадемија поводом дана посвећеног Светом Сави. Вече су отворили декан факултета ‒ проф. др Наталија Јовановић, као и проф. др Драгиша Бојовић, који су се потрудили да топлим речима о делу Светог Саве уведу публику у програм.

Да је светосавски дух био свеприсутан међу студентима и професорима доказује чињеница да су се око припреме програма за Светосавску академију потрудили студенти свих година студија, а уз то и са различитих департмана. Они су заједно са професорима неуморно радили, како би публику још једном подсетили на то да се светосавље носи у срцу и да је љубав, главна мотивација Светога Саве, увек присутна у нама. Осим студената и наставног особља Факултета, реализацији овогодишње Академије допринели су и чланови плесне школе Swing, матуранти Музичке школе, хор Основне школе Свети Сава и Народно позориште из Ниша, које је ове године Светосавској академији пружило потребну техничку подршку. 

Ово посебно вече крунисано је беседом на тему Свети Сава и образовање, са којом је Ксенија Димитријевић ове године победила у категорији средњих школа, након чега су уследиле бројне награде додељиване најбољима у неколико категорија: награда за најбољи есеј на тему Моје писмо Светом Сави, награда за најбољи завршни рад, награда за најбољи мастер рад и награде за најбоље методичке припреме. 

Уз громогласни аплауз у препуном амфитеатру публика је поздравила крај Светосавске академије. 

Аутор: Гања Николић

Фотографије: Ксенија Стаменковић


Leave a Reply